OBOREN JUČERAŠNJI REKORD: U Hrvatskoj novozaraženih četiri puta više nego u Srbiji!

Odnos broja zaraženih i testiranih u Srbiji i dalje je u porastu pa je tako, prema posljednjim podacima, na koronavirus testirano 4.739 osoba, dok ih je 614 bilo pozitivno, dok je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata zabilježen 2.421 novi slučaj zaraze koronavirusom.

  • Regija

  • 25. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Prema posljednjim podacima, odnos broja zaraženih i testiranih u Srbiji, tzv. "Konov koeficijent", dostigao je rekordnu vrijednost od 12,95 odsto. Pored toga, u Beogradu je opet više od polovine zaraženih, tačnije 351 osoba, ali ono što zabrinjava vlast Srbije jeste činjenica da se sada javljaju i drugi gradovi na ovoj crnoj listi poput Šapca, Zrenjanina i Prijepolja koji do sada nisu biljležili značajan porast novooboljelih.

Odnos broja zaraženih i testiranih u Srbiji je i dalje u porastu, pa je tako prema poslednjim podacima na korona virus testirano 4.739 osoba, dok je njih 614 bilo pozitivno, što nam daje Konov koeficijent od rekordnih 12,96 odsto.

U odnosu na prethodni dan kada je Konov koeficijent dostigao rekordnih 11,1 odsto, danas je i ta granica znatno pomerena. 

Kao što je bio slučaj i prethodnih dana, Beograd prednjači po broju zaraženih te se i dalje nalazi na prvom mjestu ove crne liste, gdje je prema posljednjim podacima od ukupno 614 novozaraženih registrovano čak 315, odnosno 51 odsto.

Na drugom mjestu je ponovo Kragujevac sa novih 35 slučajeva, dok je na trećem i dalje Novi Sad sa 25 novoobolelih, što je četiri manje nego juče.

Hrvatski Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavio je nove podatke o broju zaraženih koronavirusom.

U posljednja 24 sata zabilježen je 2.421 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.144.

Među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata. 

Preminulo je 8 osoba. 

Od 25. februara 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 36.380 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 437 preminulo. Ukupno se oporavilo 24.799 osoba od toga 1014 u posljednja 24 sata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...