OVO BI MOGLO PRESUDITI IZBORE: Biden vodi u ključnim državama - Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu!

Na predsjedničkim izborima 2016. godine, Donald Trump pobijedio je Hillary Clinton zahvaljujući prednosti koju je ostvario upravo u ovim državama.

  • Svijet

  • 26. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

Prema novoj anketi, bivši potpredsjednik Joe Biden ima značajnu prednost na tri ključna ratišta na srednjem zapadu koja su presudna za njegov plan pobjede.

Bidenovo ima vodstvo od 10 bodova u Mičigenu, osam bodova u Pensilvaniji i devet bodova u Viskonsinu, pokazuju ankete Univerziteta Wisconsin / YouGov objavljene u ponedjeljak.

Razlika je, prema nalazu Centra za istraživanje izbora na Sveučilištu Wisconsin – Madison, u tome što neodlučni glasači i oni koji podržavaju manje stranačke kandidate počinju probijati Bidenov put.

Biden ima veliko vodstvo među ljudima koji su već glasali poštom. Iako su Trumpu naklonjeni oni koji tek trebaju glasati, razlika nije dovoljno velika da nadoknadi Bidenovu prednost na prijevremenom glasanju.

Trump je, međutim, bio prkosan kad je sletio u Allentown, Pennsylvania, gdje će održati tri skupa u ponedjeljak. Bidenovo vodstvo nad Trumpom u Pensilvaniji bilo je 52 do 44 u anketi.

'Mislim da ćemo Pennsylvaniju osvojiti više nego što smo prošli put', predvidio je Trump. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...