OVO ĆE DUGO PAMTITI: Vozač iz Turske sjeo u skupocjeni Porsche pa za samo 20 sekundi napravio krš i lom, šteta se broji u desetinama hiljada eura… (VIDEO)

Nepromišljenost vozača dovela je do velike štete na novom električnom modelu Porschea.

  • Auto

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

Srebreni Porsche Taycan Turbo od 680 KS završio je svoju vozačku avanturu, bar za neko vrijeme u Turskoj.

Nesretni događaj snimljen je na cesti u gradu Gaziantepu. Glupost vozača i dokazivanje, uz ubrzanje od 3,2 sekunde do 100 kilometara na sat i bodrenje saputnika, rezultiralo je gubitkom kontrole u rotoru.

Neposredno prije neugodnog sudara, digitalni brzinomjer pokazao je 188 km/h kada je vozač krenuo kočiti. 

Iako na prvi pogled ne izgleda tako loše, Porsche je, vjerovatno, pretrpio znatnu štetu na donjem dijelu vozila, a možda i na ovjesu. Troškovi popravka ovog klasičnog slučaja prekomjernog samopouzdanja trebali bi iznositi nekoliko desetaka hiljada eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...