LAVROV "ZVONI" ZA UZBUNU, MUP U PRIPRAVNOSTI: Evo šta je naredio ministar unutrašnjih poslova RS-a...

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mjere sigurnosti povodom posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova ovom entitetu, a koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, prenose "Nezavisne novine".

  • Hronika

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 5

Cilj je, kako ističu iz MUP-a RS-a, nesmetano kretanje i boravak Lavrova, kao i održavanje povoljnog stanja sigurnosti.

Radi preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, izdao je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo za 28. oktobar od 11 do 18 sati.

"U istom vremenskom intervalu na području ove dvije opštine zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase", saopćeno je iz MUP-a RS-a, odakle dodaju da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice tog dana neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.

Pozivaju građane da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

"Preporuka  građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake. Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, treba da izbjegavaju nepotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada", kazali su iz MUP-a Republike Srpske.  

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane, podsjećaju da je, radi sigurnosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, zabranjena upotreba dronova.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...