KAKAV TESLA I BAKRAČI: Vlasnik vozila snimio nevjerovatnu blamažu razvikanog sistema, moglo se završiti i fatalno… (VIDEO)

Prošle sedmice uvedena je Teslina potpuno samovozeća beta verzija za nekoliko odabranih vlasnika Tesle.

  • Auto

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 0

 Iako je tehnologija autonomne vožnje daleko napredovala u posljednjih nekoliko godina, nikada nismo daleko od podsjetnika da tehnologija ima još dug put prije sebe prije nego što postane maksimalno sigurna.

Primjer je nedavno objavljeni videozapis korisnika jedne društvene mreže koji prikazuje neispravnu interakciju između njegovog Modela 3 i zastave benzinske stanice. Korisnik iz Švicarske je objavio video koji prikazuje pogled s unutarnje strane zaustavljenog modela 3 dok Autopilot automobila registrira semafore koji se povremeno mijenjaju iz crvene u žutu i natrag u crvenu. Osoba koja snima video zatim pomiče kut kamere kako bi nam pokazala što je vani, tik ispred automobila.

Dvije okomite zastave s riječju “coop” ispisanom podebljanim crvenim i narandžastim slovima čini se da zbunjuju Teslin sistem Autopilot. Dok zastava vijori na vjetru, sistem to registrira kao crvenu ili žutu svjetlost svjetlost – dok čita slova “o”. Potom se i prikazuje informacija na instrument tabli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...