JESU LI PROPALI PLANOVI, PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE NA KOJOJ JE TREBAO BITI UTVRĐEN DATUM GLASANJA O POVJERENJU VLADI KS: Prisustvovalo samo 8 zastupnika SDA (FOTO)

Sjednica će, vjerovatno, biti održana sutra, ranije su iz "četvorke" insistirali da sjednica, kao i prethodne, bude online.

  • Politika

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 0

Sjednica Skupštine KS je završena odmah nakon što je utvrđeno prisustvo samo osam zastupnika, zastupnika SDA. Ranije su iz "četvorke" insistirali da sjednica, kao i prethodne, bude online.

Jutros u 9 sati je počela i sjednica kolegija Skupštine na kojoj bi se trebala donijeta odluka o načinu održavanja sjednice. Zastupnici su danas između ostaloga trebali utvrditi datum održavanja sjednice na kojoj bi se glasalo o povjerenju Vladi KS-a, a trebalo se govoriti i o epidemiološkoj situaciji u KS-u, odnosno načinima prevazliaženja krize.

Pored utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo na dnevnom redu, između ostalog, bio je i Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo-hitni postupak, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Prijedlog Ugovora o prenosu prava vlasništva nekretnine uz naknadu, između Općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo - Ministarstvo saobraćaja radi realizacije projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta kao zamjenske lokacije u cilju obezbjeđenja zamjenskih stambenih jedinica vlasnicima stanova u ulici Grbavička br. 62-68 u Sarajevu koji se uklanja radi izgradnje Južne longitudinale.

Po zahtjevu Kluba DF da se održi online glasali su svi prisutni, njih devet iz klubova NiP-a, NS, nezavisni zastupnik Damir Nikšić, SDP, i SBB-a. V.d premijer Anis Krivić također je prisustvovao sjednici Kolegija, piše Oslobođenje.

Uz konsultacije sa Vladom KS odredit će se i datum održavanja hitne sjednice o zdravstvu u ovom kantonu.

Međutim, kako sada stvari stoje, sjednica će umjesto Doma maldih biti održana sutra i to online.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...