ODLUKA VLASTI RS-a IZAZVALA REVOLT GRAĐANA: Protesti roditelja i ugostitelja širom manjeg bh. entiteta (VIDEO)

U više gradova RS-a danas su organizovani protesti građana koji se protive mjerama koje je donio Republički štab za vanredne situacije radi suzbijanja koronavirusa.

  • Vijesti

  • 28. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Mjere Republičkog štaba za vanredne situacije najviše su naljutile roditelje đaka. Oni nezadovoljni sa današnjih protesta u Banjaluci, Bijeljini i ostalim gradovima su poručili da zatvaranje škola neće dovesti do poboljšanja epidemiološke situacije. Nejasno im je zašto su ranije nadležni tvrdili da škole predstavljaju sigurno okruženje, da bi nakon nekoliko dana donijeli odluku o obustavljanju vaspitno - obrazovnog rada .

Grupa roditelja iz Bijeljine koji žele da se njihova djeca vrate na nastavu u škole danas su u centru grada počeli sa potpisivanjem peticije.

alt

"Okupljamo se sa ciljem da kažemo kako nismo saglasni sa odlukama na ovakav način. Imamo isti stav. Ako sve radi nije opravdano zatvarati škole, djeca ne smiju da trpe, njihovo psihofizičko zdravlje ", kaže jedan od roditelja.

Osim roditeljima, mjere za suzbijanje širenja virusa korona nisu prihvatljive ni za radnike u ugostiteljsvu, kao ni za muzičare. Ugostitelji iz Banjaluke tvrde da će se skraćeno radno vrijeme do 22 sata i zabranjena muzika uživo odraziti na njihovu egzistenciju.

Podršku ugostiteljima i roditeljima pružili su i predstavnici gradske opozicije. Kažu da su na sceni dvostruki aršini i da ono što važi za građane ne važi za političare.

Današnje proteste koji su organizovani ispred Gradske uprave Banjaluka, prvi čovjek ovog grada nije htio detaljnije komentarisati.

Nezadovoljni roditelji, muzičari i ugostiteljski radnici poručili su da današnji protesti nemaju političku pozadinu, te da bi na protestu bilo i više građana, da nema straha od gubitka posla koji bi ih doveo u još nezavidniju poziciju u kojoj se trenutno nalaze.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...