TUŽNA VIJEST IZ BIHAĆA: Od posljedica koronavirusa preminuo akademik Mujo Demirović!

Jutros je u Bihaću od posljedica koronavirusa preminuo akademik, prof. dr. Mujo Demirović.

  • Vijesti

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 1

Prema informacijama koje je objavio portal Usn.co.ba, profesor Demirović se danima borio za život u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a na kraju je, nažalost, izgubio bitku. Rođen je 1950. godine u Klisi, općina Bihać. 

U svojoj karijeri predavao je na Pravnom fakultetu u Bihaću te na još nekoliko univerziteta u BiH. Obavljao je dužnost dekana Pravnog fakulteta i rektora Univerziteta u Bihaću.

Autor je na desetine naučnih radova i sedam knjiga.

Bio je član Glavnog odbora SDP-a BiH, ali je podnio ostavku na članstvo i sve dužnosti zbog neslaganja sa metodom rada rukovodstva. Na općim izborima 2010. bio je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tokom agresije na BiH, bio je jedan od dobrovoljaca i organizatora otpora u Krajini, gdje je obavljao odgovorne dužnosti u Armiji RBiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...