NEVJEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Slavni voditelji radili su godinama isti posao a da pojma nisu imali DA SU BRAĆA (VIDEO)

Svijet boksa, ali i MMA sporta, dobro je upoznat s braćom Buffer, Michaelom i Bruceom.

  • Šareni svijet

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Ako ste pogledali barem jedan meč u ovim sportovima, sigurno vam je pažnju privukao "Let's get ready to rumble" i "It's time" kojima ovi najavljivači borbi daju uvode u velike obračune.

Michael Buffer oduvijek je privlačio pažnju na bokserskim događajima. Svi su jedva čekali da čuju glas uglednog gospodina pred velike mečeve.

A na rečenici "Let's get ready to rumble" danas 76-godišnji Michael je izgradio carstvo. Počeo je sa 38 godina, a zahvaljujući jednoj jedinoj rečenicu koju je zaštitio, zgrnuo je pravo bogatstvo i sada vrijedi nestvarnih 400 miliona dolara.

Godinama je samo za najave uzimao milione dolara. Ubrzo je svoje carstvo proširio i napravio je pravi biznis.

S druge strane, Bruce je 'glavna faca' UFC-a. Dugo je sa Michaelom bio samo prezimenjak, a na kraju se ispostavilo da su braća. Saznali su to kada je Michaelu bilo 49, a Bruceu 29 godina.

Nisu znali jedan za drugog

Michaelovi roditelji su se razveli dok je on još bio beba. Odrastao je u hraniteljskog porodici, a od svoje 20. do 23. godine bio je u američkoj vojsci i služio je u Vijetnamu.

Po povratku iz vojske, prodavao je automobile, bio je model, a u 38. godini je ušao prvi put u ring sa mikrofonom. Počeo je raditi kao najavljivač u kockarnicama Donalda Trumpa, a 1989. godine ga je na TV-u ugledao otac.

Upravo je on uspio da spoji Michaela i Brucea, koji je sa 15 godina ušao u svijet borilačkog sporta. Bio je uspješan džudista i kikbokser, ali se sporta ostavio u 32. godini nakon teškog potresa mozga.

Zato je i on odlučio da postane najavljivač. Nije ni slutio da mu je Michael Buffer brat i opisao je kako je došlo do susreta.

"Uživao sam gledajući ga. Bio je zgodan, obučen kao James Bond, dubok glas. Onda sam vidio da piše Michael Buffer. Nisam mogao da vjerujem, imamo isto prezime. Nikad ranije nisam sreo nekoga sa istim prezimenom osim rođaka u Philadelphiji. Zainteresovao sam se, pozvao sam Dona Kinga i on mi je ispričao sve o njemu. Shvatio sam da je odrastao blizu mene, bilo mi je čudno, svi su me pitali je li mi on brat. Odgovarao sam da nije, ali sam jednom pitao oca i on mi je usputno rekao: 'Pa da, on bi ti mogao biti brat'", govori Bruce o svom susretu sa Michaelom.

Nakon četiri godine Michael i Bruce su se konačno upoznali. Od 1996. godine Bruce je postao menadžer starijem bratu, a on je sad šef The Buffer Partnership kompanije.

Obojica su stekli milione od ovog posla. Michelu jedna rečenica donese i do 100.000 dolara po meču, dok je Bruceu to najniža cijena za najavu. Oni su dokaz da život piše nestvarne priče.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...