CRNA GORA NA KORAK DO NOVE VLADE; MANDIĆ PORUČIO: "To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali..."

Mandatar Zdravko Krivokapić je na današnjem sastanku s liderima pobjedničkih koalicija ponudio da ekspertska vlada koju će predvoditi, traje od 200 dana do najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

  • Regija

  • 30. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 0

Mandić je, u emisiji “Argumenti” RTCG, poručio da se na današnji dan, predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema mitropolitu Amfilohiju, nijesu mogli sastati, a da ne postignu neki dogovor.

“Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika. Ministri će biti nestranačke ličnosti, neće pripadati nijednoj stranci”, rekao je Mandić.

Po prijedlogu mandatara, Vlada će imati samo premijera, dok neće biti potpredsjednika.

“Vlada treba da bude prelazna, treba da pokuša da bude reformska”, rekao je Mandić.

Vlada će biti reformska i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, kaže Mandić.

“Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne”, kazao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a je poručio da je režim Mila Đukanovića pobijeđen 30. avgusta, ali da slijede novi izazovi.

“Ovo je sad jedna nova borba kako da se Crna Gora otme iz ruku tajkuna druge porodice koja želi da zamijeni prvu porodicu, kako da se otme iz uticaja stranih ambasada”, rekao je Mandić.

Demokratski front će, kako kaže, tražiti od nove Vlade da se rješavaju posebno pitanja borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...