SENAD DŽAMBIĆ NE POSUSTAJE: Otvara se veliko gradilište na sjeveroistoku Bosne, počele pripreme za gradnju "Bingovih" objekata (FOTO)

Na 2,63 hektara zemljišta u planu je izgradnja dva stambeno-poslovna bloka sa oko 250 stanova, a gradnja će se odvijati u nekoliko faza.

  • Ekonomija

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 1

Počela je priprema terena za novu investiciju kompanije "Bingo" u Tuzli. Na dijelu prostorne cjeline Pecara 2 kompanija "Bingo" će graditi stambene i poslovne objekte, a prije početka gradnje planirano je uklanjanje deset glavnih objekata, kao i tri pomoćna objekta. Taj proces počeo je ovog mjeseca.

alt

Riječ je o objektima Poslovni objekti (u funkciji servisiranja vozila – preduzeća “Tuzla remont”), Poslovni objekt “Euroherc” te Poslovni objekt “Tehnički pregled”, koji će biti uklonjen, a u sklopu prizemne etaže lamela A1 i A2 bit će izgrađen zamjenski prostor – tehničko-kontrolna stanica za putničke automobile.

Kako je izvijestio portal Tuzlarije, priprema terena i uklanjanje objekata počeli su ranije ovog mjeseca.

alt

Foto: Tuzlarije.net

Ranije je najavljeno kako će, nakon realizacije ovog projekta, istočni dio Tuzle poprimiti sasvim novi izgled. Na 2,63 hektara zemljišta u planu je izgradnja dva stambeno-poslovna bloka sa oko 250 stanova, a gradnja će se odvijati u nekoliko faza.

Značajna investicija

Podsjetimo, prije dvije godine, Kolegij gradonačelnika prihvatio je Nacrt Regulacionog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli.

alt

Oni su nakon toga upućeni Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje, a potom su i usvojeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...