HOROR KOD OMARSKE: Kćerka poznatog biznismena za dlaku izbjegla metak, spremili su joj sačekušu...

Ljubica Romanić, kćerka poznatog prijedorskog privrednika Željka Romanića, za dlaku je izbjegla tragediju kada su u četvrtak navečer na njen automobil zapucali nepoznati maskirani razbojnici, koji su je napali dok se vraćala kući u Omarsku.

  • Hronika

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 0

Djevojka je sa sobom imala oko 1.000 maraka pazara iz lokala koji vodi, Opelom se vozila prema kući kada su je oko 23 sata na mračnom dijelu lokalnog puta u mjestu Niševići presrele tri maskirane i naoružane osobe koje su je pokušale zaustaviti.

Razbojnici su joj, kako nezvanično saznaju „Nezavisne“, postavili betonski blok na put, a kada je upalila duga svjetla, vidjela je naoružane i maskirane osobe.

Vidjevši da je u pitanju sačekuša, djevojka je dodala gas kako bi pobjegla, a za njom su razbojnici zapucali te pogodili zadnji dio vozila, a jedan metak je završio u sjedištu.

Na svu sreću, ona nije povrijeđena i uspjela je pobjeći napadačima.

Željko Romanić, otac napadnute djevojke, rekao je za "Nezavisne" da je u pitanju pokušaj ubistva, jer joj je metak išao direkno u leđa, ali se zaustavio na sjedištu.

"Ona je skroz izgubljena od šoka, na sreću, nije povrijeđena. Nismo imali nikakve prijetnje. Ne znam koji bi mogao biti motiv osim da se otme to nešto para. Kod sebe je imala oko 1.000 KM", rekao je Romanić, inače vlasnik poznate firme "Peti neplan" iz Omarske.

Ističe da je njegova kćerka napadnuta na dijelu puta gdje nema rasvjete te da je, srećom, pobjegla i preplašena ga pozvala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...