ZABRINJAVAJUĆI PODACI IZ ZAVODA: U Sarajevu više od 350 novozaraženih, broj umrlih se popeo na…

Porodičnim klasterima ili kontaktima prethodno oboljelih pripada 237 osoba, odnosno 65,28 posto, i u samoizolaciji su odranije.

  • Vijesti

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 0

Na bolničkom liječenju u izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima i u Općoj bolnici „Prof. dr. Abdulah Nakaš“ su 132 osobe.

Nakon analize 944 uzorka, prikupljena u periodu od 27. do 30. oktobra ove godine, u Kantonu Sarajevo su potvrđene 363 novozaražene osobe koronavirusom.

Porodičnim klasterima ili kontaktima prethodno oboljelih pripada 237 osoba, odnosno 65,28 posto, i u samoizolaciji su odranije.

U prethodna 24 sata, evidentiran je oporavak 102 osobe tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom trenutno 2.992.

Na bolničkom liječenju u izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (103) i u Općoj bolnici „Prof. dr. Abdulah Nakaš“ (29) su 132 osobe, od kojih šest koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju, dok ih je devet tokom protekla 24 sata otpušteno s hospitalizacije iz ovih izolatorija, piše "Oslobođenje".

Nažalost, desio se jedan smrtni ishod u liječenju tako da se ukupan broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom povećao na 120.

Do danas su u Kantonu Sarajevo potvrđene 8.784 zaražene osobe, od kojih su se 5.672 oporavile od Covid-infekcije.

U periodu od 17. do 31. oktobra ove godine naložena je 4.421 samoizolacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...