NAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI JAMES BOND: Slavni glumac Sean Connery preminuo u 90. godini

Škotski glumac Sean Connery preminuo je danas u 90. godini, javlja BBC.

  • Kultura

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 1

Sean Connery rođen je 25. avgusta 1930. godine u siromašnoj četvrti Fountainbridge u gradu Edinburghu. Nakon što je napustio vojsku, posvetio se bodi-bildingu, koji mu je omogućavao da povremeno dobije posao modela koji reklamira kupaće gaćice. 

Proslavio se kao prvi James Bond, glumio je u sedam filmova franšize te je na glasu kao jedan od najseksepilnijih muškaraca na svijetu. Tokom karijere osvojio je mnoge nagrade, među kojima i prestižnog Oscara.

Rodio se u Škotskoj te je uvijek bio na glasu kao veliki šarmer. 

Sa 18 godina, Connery se počeo baviti i bodi-bildingom, a od 1951. godine je naporno vježbao s bivšim instruktorom teretane u britanskoj vojsci. Bio je i strastveni nogometaš. Igrao je za klub Bonnyrigg Rose i tada ga je na jednoj utakmici vidio Met Basbi (Matt Busby), tadašnji menadžer engleskog kluba Manchester Uniteda. Odmah nakon utakmice ponudio mu je ugovor, ali je Connery to odbio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...