DRAMA U IZMIRU: 23 sata nakon zemljotresa, spašeni majka i troje djece (FOTO, VIDEO)

Majku i troje djece koji su bili pod ruševinama stambene zgrade "Doganlar", koja je uništena u zemljotresu u Izmiru, nakon 23 sata, spasile su ekipe za traženje i spašavanje.

  • Svijet

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 1

Ekipe su u jutarnjim satima čule zvuk ispod ruševina. Nakon toga su uspostavili komunikaciju s 38-godišnjom majkom Seher Dereli Perincek s kojom je bilo četvero djece - blizanci od deset godina, sedmogodinji dječak i trogodišnja djevojčica.

U akciji je izvučena majka i troje djece, a u toku je akcija spašavanja četvrtog djeteta.

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je područje nedaleko od distrikta Seferihisar, u Izmiru. I dalje traju akcije traženja i spašavanja.

Prema posljednjih informacijama, broj poginulih u zemljotresu u Izmiru povećan je na 28.

Područje distrikta Seferihisar, u zapadnom turskom gradu Izmiru, epicentru zemljotresa jakog 6,6 stepeni po Richteru, snimljeno je iz zraka.

Nakon zemljotresa došlo je do izlijevanja vode što je napravilo dodatne probleme. U Seferihisaru, epicentru zemljotresa koji se dogodio jučer, građani uz pomoć gradskih ekipa na terenu radili su na izbacivanju vode iz kuća i poslovnih objekata.

Neka vozila su završila u moru, a ima i brodica koje su ostale zaglavljene. Deniz Tufan (68) izjavila je da je u to vrijeme bila na moru i da nije shvatala šta se dešava. Kako je kazala, voda je nosila sve pred sobom. Još jedna 80-godišnja žena izjavila je da je sjedila s djecom kada se dogodila katastrofa.

- Vidjela sam da je voda išla na nas. Nismo mogli pobjeći. Voda je dopirala iz svake ulice. Do jutra smo bili vani - poručila je ova žena.

 Rescue workers and local volunteers carry a wounded person on a stretcher after they were found in the debris of a building 

Search and rescue teams work their way through the rubble of a collapsed building in Izmir, Turkey, after the country was struck by a magnitude 7 earthquake

The rubble of a flattened building is seen from the air as night falls over Izmir, Turkey, after the city was hit by an earthquake

Heavy lifting machinery is used to sift the rubble of a collapsed building in Izimir, Turkey, after it was hit by an earthquake

Dozens of buildings have been reported to be destroyed from the 7.0 magnitude earthquake that rocked Turkey and Greece

ised footage. 'We will try to lift the concrete block and reach you.'   

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...