ŠTA SE DOGAĐA U SANDŽAKU: Muškarac u Novom Pazaru preminuo od posljedica koronavirusa, a imao negativan PCR test!?

Prema podacima Zavoda za Javno zdravlje Novi Pazar, Regionalnog Covid Centra Novi Pazar i Opšte Bolnice Novi Pazar, jučer je u ovoj bolnici zabilježen jedan smrtni slučaj na infektivnom odjeljenju OB Novi Pazar.

  • Hronika

  • 01. Nov. 2020  01. Nov. 2020

  • 0

Prema podacima koje je Krizni štab grada Novog Pazara saopštio, osoba koja je preminula bila je negativna na PCR testu, ali je pacijent na infektivno odjeljenje primljen zbog povišene temperature.

U Covid ambulanti bilo je 39 pregleda od čega je 18 bilo prvih, a 21 kontrolni pregled. Urađeno je 12 brzih seroloških testova od čega je jedan pacijent bio pozitivan na koronavirus, dok je PCR testova bilo 13. Krizni štab je saopštio da je u jučerašnjem danu bilo dva nova prijema pacijenata koji su smešteni na infektivnom odeljenju Opšte Bolnice Novi Pazar i da se jedan pacijent nalazi na „high flow“ aparatima, dok je jedan pacijent transportovan iz ove bolnice u veći klinički centar.

Iz Zavoda za Javno zdravlje Novi Pazar apeluju na građane da poštuju mjere, da drže distancu i da koriste dezinfikaciona sredstva kao i da izbjegavaju veća okupljanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...