NOVI UDAR NA CENTRALNU IZBORNU KOMISIJU IZ RS-a: “Sve je besmisleno što je CIK do sada radio”

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović izjavila je da je sve besmisleno što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH do sada radila.

  • Politika

  • 01. Nov. 2020  01. Nov. 2020

  • 3

Cvijanovićeva je navela da je prvo bio besmislen i nezakonit način izbora članova CIK-a.

Ona je naglasila da se CIK ne može posmatrati kao ozbiljna institucija, da građani nemaju povjerenja i da razumiju da je CIK izazvao zbrku.

Cvijanovićeva je ocijenila da se CIK BiH poslom bavim ad hok, a ne sistemski.

- Činjenica je da su izbori mogli biti sprovedeni kada je trebalo, jer je bila bolja epidemiološka situacija. Iako su stručnjaci upozoravali da će od novembra biti najgori period, CIK je pomjerio termin izbora – napomenula je Cvijanovićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...