ENGLESKI VELIKAN SE POJAČAVA: Chelsea planira izdvojiti 8 miliona funti za dovođenje bosanskog defanzivca

Za ekipu Franka Lamparda veliki problem je primanje golova. Cheslea je prošle sezone primio najviše golova od svih ekipa iz gornjeg dijela tabele.

  • Sport

  • 02. Nov. 2020  02. Nov. 2020

  • 0

Chelsea ove sezone ima problema s nastupima u engleskom Premiershipu pa trener Frank Lampard razmišlja o dovođenju pojačanja u odbrani. Prema pisanju švedskih medija, defanzivac ekipe Malmo Anel Ahmedhodžić mogao bi u januaru pojačati klub iz Londona.

Chelsea je ovog ljeta bio najaktivniji tim u engleskom Premiershipu kada su u pitanju transferi, navodi portal "FourFourTwo". U Chelsea su stigli: Timo Werner, Edouard Mendy, Kai Havertz, Ben Chilwell i Hakim Ziyech.

Popularni "Plavci" također su se pojačali na poziciji centralnog defanzivca, dovevši Thiaga Silvu i Malanga Sarra besplatno. Doduše, Sarr ovu sezonu provodi na posudbi u Portu.

Za ekipu Franka Lamparda veliki problem je primanje golova. Cheslea je prošle sezone primio najviše golova od svih ekipa iz gornjeg dijela tabele.

U nekoliko prvih kola ove sezone Chelsea je, također, primao golove, doduše sada su uvezali četiri utakmice bez primljenog gola.

Ipak, Lampard i dalje želi pojačati svoju pozadinu i švedski "Expressen" izvještava da mu je bosanski internacionalac Anel Ahmedhodžić na radaru.

Stameni defanzivac proveo je ranije tri sezone u nekadašnjem osvajaču Kupa šampiona Nottingham Forestu, ali je za klub upisao samo jedan seniorski nastup.

Ahmedhodžić se preselio u Malme 2019. godine i prošlu sezonu proveo je na posudbi u danskoj ekipi Hobro. Nakon povratka u Švedsku, Ahmedhodžić je u dobroj formi, a Chelsea pomno prati njegov napredak.

Ahmedhodžić je bosanskohercegovački internacionalac, iako je igrao za juniorske selekcije Švedske.

Chelsea vjeruje da bi ponuda od 7,2 miliona funti mogla biti dovoljna za dovođenje defanzivca iz Malmea u januaru.

Oni su, navodno, spremni ponuditi Ahmedhodžiću petogodišnji ugovor, a igrač bi bez sumnje iskoristio priliku da se preseli na Stamford Bridge.

Chelsea je u subotu pobijedio Burnley sa 3:0 zahvaljujući golovima Ziyecha, Kurta Zoume i Tima Wernera.

Lampardova ekipa naredni meč igra u srijedu u Ligi prvaka, kada će se suprotstaviti francuskom Rennesu.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...