NEZAPAMĆEN SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGIJU: Zbog siromaštva država odvela dječaka od pet godina

Zaštitnik građana je od Ministarstva zatražio da u roku od 15 dana dostavi izvještaj o postupanju u tom slučaju.

  • Regija

  • 02. Nov. 2020  02. Nov. 2020

  • 0

Zbog oduzimanja petogodišnjeg djeteta roditeljima zbog siromaštva, zaštitnik građana Zoran Pašalić danas je pokrenuo postupke kontrole rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, piše agencija Beta.

U saopćenju se navodi da je ombudsman do tog saznanja došao prema navodima medija da je Centar za socijalni rad u Malom Crniću kod Požarevca, uz pomoć policije i u prisustvu sudije, roditeljima oduzeo dijete zbog njihovog siromaštva.

Zaštitnik građana je od Ministarstva zatražio da u roku od 15 dana dostavi izvještaj o postupanju u tom slučaju i zapisnik i druga dokumenta o nadzoru nad radom Centra za socijalni rad Malo Crniće.

Od tog centra zaštitnik traži da ga u istom roku, uz dokumentaciju, obavijesti o radu s tom porodicom i o oduzimanju djeteta, navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...