VASKOVIĆ OBJAVIO DOKAZE: Evo kod koga su pronađeni meci i pištolj kojim je trebao biti likvidiran Draško Stanivuković…

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Na slici je Gasni pištolj “Erma EGP 65” koji je, navodno, pronađen kod “Nekog” Zlatka Stokanića, koji je 31.10.o.g., u večernjim satima, njim krenuo na automobil Draška Stanivukovića, narodnog poslanika i kandidata Opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

Nakon što je Stanivukovićev automobil krenuo dalje, Stokanić je nastavio da ih prati, 

Navodno, jer se ne može imati povjerenja u istrage koje vodi MUP RS, dok je na njegovom čelu Dragan Lukač.

Uz to, Gasni pištolj se, uz male prepravke, može koristiti kao vrlo ubitačno oružje. 

U “Potvrdi” PS “Lazarevo” rukom je naznačeno da je u pitanju “gasni pištolj”, ali nije navedena ni riječ o tome da li je prepravljen ili ne!

U Potvrdi o prinudnom oduzimanju predmeta, koji je izdala PS “Lazarevo”, navodi se da je riječ o gasnom pištolju “Erma EGP 65”, kao i da su oduzeta i dva metka.

Prema Zakonu o oružju i municiji RS, Gasni pištolj je svrstan u kategoriju “C” i zabranjeno je njegovo korištenje za “uznemiravanje, napad i nanošenje povreda”.

U Srbiji, prema tamošnjem Zakonu o oružju, tretira se kao vatreno oružje kategorije B.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...