PALJEVINA U HERCEGOVINI: Vatra progutala vozilo u vlasništvu poznatog advokata, nakon uviđaja, dogodio se verbalni sukob...

Nepoznate osobe zapalile su Peugeot 308 vlasništvo Daliborke Rudan, supruge poznatog trebinjskog advokata Nebojše Rudana. Automobil je u potpunosti uništen, ali srećom, nije bilo povrijeđenih.

  • Hronika

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Požar je podmetnut jučer rano ujutro u trebinjskom naselju Gradina, a automobil je bio parkiran u ulici Kneza Mihajla. Vatra je oštetila i susjedni automobil, na kojem je izgorjela farba na cijeloj desnoj strani. Vatru su ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

Advokat Rudan potvrdio je za “Glas Srpske” da je zapaljeno vozilo njegove supruge, ali je istaknuo da ne može reći ko je i zašto podmetnuo požar.

- Vozilo je poliveno benzinom i zapaljeno, a u požaru je totalno uništeno. Sve se desilo ujutro oko pet časova. Ja sam pozvao vatrogasce. Šteta je između 5.000 i 6.000 KM. Nisam ranije dobijao prijetnje i ne znam zašto bi ovo neko uradio. Bavim se advokaturom, a nekada sam se bavio politikom. Ranije sam kroz posao prozivao policiju kada su neki prekoračivali ovlašćenja i tukli neke momke - rekao je Rudan i dodao da ne može da uperi prstom u bilo koga.

U Policijskoj upravi Trebinje, ne navodeći ime vlasnika vozila, kazali su da je slučaj okarakterisan kao oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Izuzeti su tragovi radi vještačenja da bi bio utvrđen uzrok požara i druge okolnosti. Istraga je u toku - kazali su u PU Trebinje.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji je bio u Trebinju, kazao je da ovaj i slični slučajevi treba da budu rasvijetljeni.

- Ne radi se o kriminalnim licima niti licima iz politike. Policijskoj upravi Trebinje sam sugerisao da posebnu pažnju u radu usmjere ka takvim krivičnim djelima, da ne bi postalo pravilo da ljudi koji imaju neki problem, to rješavanju paljenjem vozila - istaknuo je Lukač. Dok je Lukač davao izjavu, ispred zgrade Gradske uprave pojavio se Rudan, koji je, kako su rekli očevici, dobacio: “Dođite da se malo ugrijete na mom autu.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...