EVROPSKI GIGANT NA KOLJENIMA: Samo u trećem tromjesečju gubitak iznosi gotovo dvije milijarde eura, ali ni to nije sve...

Jedna od najvećih aviokompanija u Evropi, koja je u drugom tromjesečju zabilježila gubitak od 1,4 milijarde eura, letjet će do kraja 2020. godine sa samo 25 posto kapaciteta .

  • Ekonomija

  • 05. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 0

"Lufthansa" je u četvrtak izvijestila o gubitku od gotovo dvije milijarde eura za treće tromjesečje ove godine, dok se njemački div bori sa padom potražnje usred pandemije koronavirusa.

Jedna od najvećih aviokompanija u Evropi, koja je u drugom tromjesečju zabilježila gubitak od 1,4 milijarde eura, letjet će do kraja 2020. godine sa samo 25 posto kapaciteta.

Broj putnika u avionima smanjio se od početka godine, jer je pandemija prizemljila avione širom svijeta.

– Sad smo na početku zime koja će biti teška i izazovna za našu industriju – rekao je izvršni direktor Carsten Spohr upozoravajući na “neizbježno restrukturiranje” kako bi se firma vratila u “finansijsko zdravlje”.

Povratak ograničenja u Njemačkoj, uz još strožije zaključavanje u zemljama poput Francuske i Britanije, “značajno je pogoršalo” izglede za putovanja, navodi se u "Lufthansinoj" izjavi.

Firma je ranije najavila planove za ukidanje 22.000 radnih mjesta s punim radnim vremenom u cijeloj "Lufthansa grupi", koja uključuje brendove kao što su "Brussels Airlines", "Swiss", "Austrian Airlines" i "Eurowings".

"Lufthansa", također, kaže da će trajno smanjiti veličinu svoje flote za najmanje 100 avoina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...