KOMŠIĆ OHLADIO ČOVIĆA, NIJE POŠTEDIO NI KONAKOVIĆA: "Sarajevska opozicija i HDZ kao strateškog protivnika vide samo DF!"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podržao je danas kandidate Demokratske fronte u Donjem Vakufu te razgovarao s građanima, izrazivši uvjerenje u uspjeh kandidata DF-a na izborima, jer se na listama DF-a nalaze ljudi koji nisu uprljani kriminalom i nečasnim radnjama.

  • Politika

  • 05. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 0

Komšić je naveo da Demokratska fronta nosi teško političko breme u trenutnim političkim odnosima u državi, ali da se prema svim pitanjima koja su od značaja i za državu i za lokalnu zajednicu ponaša odgovorno, uprkos stalnim pritiscima i združenim napadima na DF koji dolaze ne samo iz unutrašnjosti države nego vrlo često i iz susjedstva.

Dodao je da su u Demokratskoj fronti svi svjesni činjenice i da opozicija u Sarajevu i HDZ priželjkuju poraz Demokratske fronte na izborima, jer se time uvećavaju šanse za izmjene Izbornog zakona po želji HDZ-a te da se dio te opozicije već ponudio Čoviću kao strateški partner s kojim će, putem zalaganja za tzv. legitimno predstavljanje naroda, da relaksiraju odnose na štetu države Bosne i Hercegovine, i na štetu vizije Bosne i Hercegovine kao građanske države

"Nažalost, opozicija u Sarajevu iz neracionalne mržnje prema DF-u pokazuje da je spremna prihvatiti Čovićeve zahtjeve i sve glasnije o tome govori. Demokratska fronta je opcija koja će se tome suprotstaviti u cijeloj Bosni i Hercegovini, i ovdje u Donjem Vakufu, i u Travniku, i u Sarajevu, gdje ne stojimo onako kako se nadaju oni koji su se o tzv. legitimnom predstavljanju, sudeći po onom što govore, s Čovićem i HDZ-om razumjeli", kazao je Komšić.

"Međutim, smatram da se oni s građanima nisu razumjeli i da građani takvima neće dati povjerenje, jer takav odnos prema ključnim političkim pitanjima u državi, uvijek zasjeni i sve dobro i sve loše što ste uradili na lokalnom nivou", rekao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...