VOZAČI, OPREZ: Pazite gdje parkirate vozilo, evo kako raspadajuće lišće može oštetiti automobil!

Što se tiče vožnje, pazite na klizave ceste te, s druge strane, uklonite lišće s vozila. Možda djeluje romantično, ali nema dobar utjecaj na vozilo…

  • Auto

  • 06. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 0

Lišće na cesti u kombinaciji s vlagom može izazvati klizavu površinu i može vas koštati saobraćajne nesreće ako niste oprezni i ako ne prilagodite brzinu nepovoljnim uvjetima.

No, lišće izaziva oštećenja na automobilu. U raspadajućem lišću nalazi se i određena količina kiselina, koja može biti opasna za lak vozila – pogotovo ako je lišće i vlažno. Duže ostavljanje lišća na vozilu može rezultirati oštećenjima.

Ne čistite li lišće ispod vjetrobranskog stakla, ono, ako je mokro, može zaglaviti put zraka prema filteru kabine, a to može smanjiti dotok svježeg zraka. Također, s raspadom lišća ono može ući u kanale i udisat ćete iznimno nekvalitetan, vlažan zrak (raspadajućeg lišća).

Što se tiče vožnje, pazite na klizave ceste te, s druge strane, uklonite lišće s vozila. Možda djeluje romantično, ali nema dobar utjecaj na vozilo…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...