I TARIK JE OSTAO ZATEČEN: Takmičar u „Milijunašu“ iskoristio džokera na prvom pragu, nevjerovatno je šta nije znao…

U najnovijoj epizodi kviza "Tko želi biti milijunaš?" znanje je prvi pokazao magistar farmacije Marko Laginja (34) iz Zagreba. Na sedam pitanja odgovorio je bez ikakvih problema. 

  • Show

  • 06. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 0

Problemi su naišli na pitanju: "74 minute zvukovnog zapisa = 650 MB podataka. 80 minuta zvukovnog zapisa = ?" Nakon dužeg računanja i iskorištenog džokera zovi, koji mu je sugerirao netačan odgovor, Marko je zaključio da je riječ o 700 MB podataka. 

Marko je zapeo i na pitanju: "Tko jedini ima pravo trčati najstariju dječju alku na području Sinja, osnovanu 1955?" Ponuđeni odgovori su bili Martinovići, Badrići, Rozge, Vučkovići. Na tom je pitanju Marko pitao znalca, koji mu je ponudio tačan odgovor - Vučkovići. 

Na pitanju koje je glasilo: "Na što svojim oblikom podsjeća otočić Baljenac između Zmajana i Kaprija?", ponuđeni odgovori bili su: na srce, na leptirova krila, na ribu i na otisak prsta. Tu je Marko potrošio posljednji džoker pola-pola i tačno odgovorio - na otisak prsta. 

Ipak, na 13. pitanju nije imao sreće. Pitanje za 250.000 kuna glasilo je: "Za koju je teoriju nobelovac Richard Feynman izjavio kako sa sigurnošću može tvrditi da je nitko ne razumije?" Marko je odgovorio 'za teoriju struna', ali tačno je bilo za kvantnu mehaniku. 

Nakon njega, na stolicu nasuprot voditelju Tariku Filipoviću sjeo je student Filozofskog fakulteta u Zagrebu Ruben Finderle (23). Zapeo je na sedmom pitanju za 4.000 kuna, koje je glasilo: "Koji se grad ne može pohvaliti solanom?" Ponuđeni odgovori bili su Pag, Nin, Hvar i Ston. 

Na ovom je pitanju Ruben iskoristio džoker zovi, koji mu je kazao da je tačan odgovor Hvar. S njim se složio i Ruben, kojeg će gledaoci pratiti i u idućoj epizodi kviza. 

alt Foto: HRT

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...