"SB" NA LICU MJESTA; NAPETOST U SARAJEVU RASTE PRED IZBORE: Mandić najavio da ide u pospremanje, Hadžibajrić kaže: "Treba biti oprezan s obećanjima" (FOTO)

Mandić je rekao da ne obećava megalomanske projekte.

  • Politika

  • 06. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 0

Naša stranka nastavila je s tematskim konferencijama za medije uoči lokalnih izbora, a tema današnje bila je infrastruktura.

O tome koje projekte namjerava realizirati, govorio je Srđan Mandić, kandidat "četvorke" za načelnika sarajevske općine Centar. 

Potcrtao je da ne obećava megalomanske projekte.

"Shvatio sam da su kod nas komunalne i infrastrukturne teme još vrlo važan, da ne kažem ključni segment“, kazao je Mandić najavivši da Općina Centar ide u pospremanje, što je izborni slogan Naše stranke.

„Nažalost, u Centru još imamo naselja koja nemaju vodu. To je sramotno i nedopustivo. To će biti nulti prioritet nove administracije. Stanovnici Kromolja će dobiti vodu odmah, stanovnici Nahoreva će dobiti vodu odmah...“, naglasio je Mandić.

Najavio je i rješavanje problema legalizacije objekata na Soukbunaru, saniranje klizišta, obnovu fasada, angažman na poboljšanju javnog prijevoza, uvođenja Wi-Fi sagnala, javne rasvjete...

„Neki će naši protukandidati predstavljati megalomanske, kapitalne projekte, nisam siguran da je vrijeme za takve stvari. Za mene su i ovo kapitalni projekti, polazimo od temelja, onih egzistencijalnih stvari, pa ćemo onda pričati o nekim žičarama, skijalištima u centru grada i sl...", kazao je Mandić. 

Nova administracija, kako je kazao, uhvatit će se ukoštac i sa problemom "parking-papaka", jer je grad, pogovo Centar, zagušen saobraćajem. Najavio je da će se u tom pogledu ići ka izgradnji podzemnih garaža na Ciglanama, Koševu...

„Ideja je da se s načelnikom Tanovićem (Hasan Tanović, kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo, op. a.) vidimo mogućnost gradnje podzemne garaže na platou ispred Željezničke stanice. Vraćamo trotoare i pločnike pješacima, a isto tako moramo riješiti saobraćaj u mirovanju“, kazao je Mandić.

Govoreći o zelenim površinama, rekao je da je Hastahana primjer „kako je prethodna administracija loše komunicirala i nije slušala građane“. Kazao je da neće da se zalijeće i daje lažna obećanja, ali da će učiniti sve, uz konsultaciju najboljih advokata, da se vidi da li je moguće taj projek vratiti na početak. Kazao je da se u njegovom mandatu takvi projekti neće ralizirati mimo volje građana.

Između ostalog, spomenuo je Betaniju.

„Čuo sam kako administracija planira gore graditi golf terene, ski i sankaške staze... Uredu je, ali hajdemo prvo taj park očistiti, dovesti ga u onu elementarnu funkciju, da se tamo može provesti vrijeme“, kazao je.

Kao gost, s obzirom na dugo iskustvo, na konferenciji za medije kratko se obratio i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad i kandidat sarajevske opozicije za još jedan mandat na istoj poziciji.

Ja sam siguran da ćemo mi, novoizabrani načelnici, za prve kafe i sastanke tražiti termin kod vas, da nam u uvodnom periodu pomognete i mentorište nas“, kazao je Mandić Hadžibajriću.

I Hadžibajrić je naglasio da treba biti oprezan s obećanjima s obzirom na to da će se i u kantonalnim i u općinskim budžetima u narednom periodu osjetiti posljedice pandemije. 

Iznio je projekciju da će zbog pandemije koronavirusa sarajevski budžet naredne godine biti manji za 250-300 miliona KM. Pohvalio je Mandića za rad u vrijeme dok je bio ministar u Vladi KS. 

Pretvaranje ulica u muzeje i parkove

Mandić je najavio i mogućnost pretvaranja nekih ulica, poput Kralja Tvrtka i Džidžikovca, u muzeje na otvorenom.

S druge strane, kazao je da će se angažirati na postepenom zatvaranju Radićeve za saobraćaj i pretvaranje u moderni park, piše Radio Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...