DODIKOVA OSVETA VALENTINU INZKU: Rusija stavlja na dnevni red PIC-a pitanje o zatvaranju OHR-a u BiH

Nebenzja je u Vijeću sigurnosti BiH skrenuo pažnju partnera na to da je sazrelo vrijeme za reviziju uslova i kriterija zatvaranja OHR-a.

  • Politika

  • 06. Nov. 2020  07. Nov. 2020

  • 7

Pitanje zatvaranja Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) bit će stavljeno na dnevni red na predstojećoj sjednici Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) početkom decembra, potvrđeno je za RTRS u Ambasadi Ruske Federacije u BiH.
Zatvaranje OHR-a aktuelizovao je jučer ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja, reagujući na optužbe protiv Republike Srpske koje je iznio visoki predstavnik Valentin Inuko u najnovijem izvještaju o stanju u BiH.

Nebenzja je u Vijeću sigurnosti BiH skrenuo pažnju partnera na to da je sazrelo vrijeme za reviziju uslova i kriterijuma zatvaranja OHR-a i predložio da se o tome razmijene mišljenja tokom sjednice Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira 1. i 2. decembra.

izvještaj koji je Inzko podnio Vijeću sigurnosti UN-a podržali su predstavnici SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Belgije...

Vlada Republike Srpske Vijeću sigurnosti UN-a dostavila je 24. izvještaj u kojem je predstavila svoje viđenje stanja u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...