EHF ODGODIO UTAKMICU IZMEĐU BiH I AUSTRIJE: Šuman imao samo šest igrača na raspolaganju, a sve zbog...

Jedan od 11 naših igrača koji su igrali u Njemačkoj je testiran pozitivno na koronavirus pa je zbog toga i ostalih deset igrača moralo ići u samoizolaciju.

  • Sport

  • 07. Nov. 2020  07. Nov. 2020

  • 0

Utakmica rukometnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. između Bosne i Hercegovine i Austrije je odgođena.

Evropska rukometna federacija (EHF) je, nakon što je dozvolila da se odigra susret Njemačka – BiH (25:21) iako je naša selekcija imala samo 11 igrača, konačno donijela razumnu odluku za susret BiH – Austrija.

Naime, jedan od 11 naših igrača koji su igrali u Njemačkoj je testiran pozitivno na koronavirus pa je zbog toga i ostalih deset igrača moralo ići u samoizolaciju, javlja Hayat.

Selektor Bilal Šuman, praktično, na raspolaganju ima samo šestoricu rukometaša.

To su: Admir Ahmetašević, Dino Hamidović, Elmir Građan i Edin Klis koji su ostali u Sarajevu pred put u Njemačku, a koji su sada testirani negativno, Marko Tarabochija, koji je danas stigao iz Sjeverne Makedonije, te Milan Vukšić, koji se priključio ekipi iz Izviđača.

Zbog tolikog broja zdravih rukometaša, EHF je odlučio da se susret protiv Austrije ne igra sutra.

Susret se trebao igrati u nedjelju s početkom u 20 sati u Bugojnu, a novi termin utakmice drugog kola kvalifikacione grupe 2 bit će poznat naknadno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...