OGLUŠILI SE NA JASNO UPOZORENJE: Turska ranije upozoravala Austriju na terorističku prijetnju ubice iz Beča

U saopćenju se navodi da je Fejzulai uhapšen 18 dana kasnije pri ilegalnom pokušaju prelaska tursko-sirijske granice u Hatayu u nakani da se pridruži terorističkoj organizaciji ISIS u Siriji.

  • Svijet

  • 08. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Vlasti Republike Turske su prošle godine upozorile austrijske vlasti na terorističku prijetnju koju je predstavljao napadač koji je u centru Beča nedavno ubio najmanje četiri i ranio 22 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA)

Generalna sigurnosna direkcija Turske saopćila je da je austrijski državljanin Kujtim Fejzulai evidentiran po dolasku iz Beča na istanbulski aerodrom “Ataturk” 1. septembra 2018. godine i da je stavljen pod policijsku i obavještajnu pratnju.

U saopćenju se navodi da je Fejzulai uhapšen 18 dana kasnije pri ilegalnom pokušaju prelaska tursko-sirijske granice u Hatayu u nakani da se pridruži terorističkoj organizaciji ISIS u Siriji.

Nakon procesuiranja, uhapšeni je 10. januara 2019. godine deportovan u Austriju uz izvještaj o njegovom pokušaju pridruživanja ISIS-u i potencijalnoj terorističkoj prijetnji koju predstavlja.

Šef Direkcije za javnu sigurnost Austrije Franz Ruf priznao je da je Austrija dobila upozorenje iz Turske i da je Fejzulai osuđen na 22 mjeseca zatvora, ali da je pušen na slobodu nakon što je odslužio polovicu kazne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...