MISTERIJA ZA KOJU NEMA ODGOVORA: U blizini jednog grada gasi se multimedija na vozilima njemačkog proizvođača!

Vozačima je nemoguće pristupiti Apple CarPlayu, nema navigacije, a ne rade ni sistemi poput automatskog kočenja.

  • Auto

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 1

BMW ima pomalo bizaran problem. U blizini korejskog grada Gangwona dolazi do neuobičajenog kvara – gasi se cijeli multimedijski sistem s operativnim sistemom BMW iDrive 7 na vozilima tog proizvođača, uključujući i ekran infotainmenta.

Vozačima je nemoguće pristupiti Apple CarPlayu, nema navigacije, a ne radi ni sistemi poput automatskog kočenja.

Čini se da je problem u modemu smještenom u automobilu i frekvencijama u blizini grada Gangwona, koje onemogućavaju njegov rad. BMW je objavio da je otklonio taj problem, ali korisnici tvrde da je programska zakrpa njihove brige učinila još gorima, odnosno da se kvarovi nastavljaju.

Izvor: BMW

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...