POLICIJA ZA PETAMA PLJAČKAŠIMA: Iskoristili su odsustvo starčevog sina i brutalno mučili učitelja u penziji, koji je...

Dvojac bi, prema nezvaničnim informacijama, mogao uskoro biti uhapšen zbog brutalnog ubistva Stjepana Kolaka.

  • Hronika

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Pripadnici policije u Srednjobosanskom kantonu, kako se saznaje, za petama su dvojici muškaraca osumnjičenih za stravično ubistvo učitelja u penziji Stjepana Kolaka (86) iz Bugojna.

- Intenzivno se radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Postoje indicije o tome gdje se nalaze osumnjičeni tako da se njihovo hapšenje očekuje uskoro - otkriva za "Oslobođenje" izvor blizak policiji.

Kolak je 18. oktobra ove godine brutalno napadnut u svojoj kući u ulici Hadžialića ograda te je stravično mučen i maltretiran. Počinioci su ga tjerali da im otkrije gdje krije novac i druge dragocjenosti.

Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje na to da su objekt dugo držali pod prismotrom. Iako su svi detalji istrage strogo čuvani od javnosti, saznaje se da istražitelji sumnjaju na to da je starac preživio horor te da su ga napadači gušili stavljajući mu najlonsku kesu na glavu. S obzirom na to da je utvrđeno da ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu, nije jasan motiv za njegovo ubistvo.

Napadači su uspjeli uzeti tek manju količinu novca prije nego što su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta, stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati ko su napadači, piše Hayat.

Iako mu je ljekarska pomoć ukazana u travničkoj bolnici, a potom i u KCUS-u, on je preminuo od posljedica mučenja.

Saznaje se i to da su pripadnici policije i postupajući tužilac Tužilaštva Srednjobosanskog kantona do sada saslušali desetine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani. Niko od njih za sada, zvanično, nije osumnjičen. Prema nezvaničnim informacijama, iz kuće su izuzeti i određeni tragovi, među kojima je i DNK materijal, koji će biti predmet vještačenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...