DA SE NE ZABORAVI: Skokom bez aplauza obilježena godišnjica rušenja Starog mosta

Bacanjem cvijeća u Neretvu i skokom bez pljeska u ponedjeljak je obilježena 27. godišnjica rušenja Starog mosta.

  • Vijesti

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Klub skakača u vodu „Mostari“, kao i svake godine, obilježio je godišnjicu rušenja Starog mosta simboličnim skokom bez aplauza njihovog člana Kenana Jukle, točno u 10.16 sati, u vrijeme kada se nadaleko prepoznatljivi luk Starog mosta 1993. srušio u Neretvu.

- Dvadeset sedam tužnih godina od rušenja Starog mosta Klub skakača obilježi ovaj crni datum skokom bez pljeska. To je ono najmanje što klub može uraditi. Danas smo skokom bez pljeska poslali poruku da se nikad nigdje ne ponovi ovakvo što – kazao je glasnogovornik Kluba skakača “Mostari” Saša Oručević.

Dodao je kako ih nije spriječila ni pandemija koronavirusa da obilježe spomenuti dan, piše Fena.

Naglasio je kako cijeli svijet zna za Stari most te kako je teško ne voljeti nešto lijepo kao što je taj most.

- Na našim tradicionalnim skokovima se skupi cijeli svijet. Cijeli svijet zna za Stari most i opčinjen je ovim što mi imamo. Nama je jako bitno što je most napravljen. Nešto ovako lijepo je teško mrziti i ne voljeti – poručio je glasnogovornik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...