HITNA TELEFONSKA SJEDNICA VLADE FBiH: Organi uprave prelaze na rad od kuće gdje god je to moguće

Zaposleni u federalnim institucijama stariji od 60 godina s dijagnostikovanim hroničnim oboljenjima, kao i trudnice, bit će upućivani na rad od kuće gdje god je to moguće.

  • Vijesti

  • 09. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

U skladu sa zaključcima federalnog Ministarstva zdravstva, rad u svim organima uprave gdje god je to moguće biće organizovan od kuće i u smjenama kako bi se izbjegla veća fluktuacija zaposlenih i time onemogućilo dalje širenje virusa korona, ali istovremeno obezbijedilo kontinuirano obavljanje djelatnosti ovih institucija.

Zaposleni u federalnim institucijama stariji od 60 godina sa dijagnostikovanim hroničnim oboljenjima, kao i trudnice, biće upućivani na rad od kuće, gdje god je to moguće.

Obavljanje poslovnih aktivnosti, posebno sastanaka, biće usmjereno na ostale mogućnosti poslovne komunikacije primjenom informatičko-komunikacione tehnologije, a poslovni sastanci redukovani i održavani uz poštivanje svih propisanih preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Vlada upućuje stranke koje komuniciraju sa federalnim organima da, u skladu sa važećim naredbama Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva, kao i preporukama Zavoda za javno zdravstvo, komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona i elektronski putem mejla, da sve podneske šalju poštom, te izbjegavaju neposredan dolazak u prostorije organa.

U slučaju neodložne potrebe, stranke se primaju uz poštivanje higijensko ­epidemioloških mjera, s tim da kontakt sa strankom treba da bude u što kraćem vremenu.

Vlada FBiH će vladama kantona uputiti akt o organizovanju načina rada u uslovima ozbiljno pogoršane epidemiološke situacije, u skladu sa naredbom Kriznog štaba federalnog i kriznih štabova kantonalnih ministarstava zdravstva, kao i preporukama mjerodavnih zavoda za javno zdravstvo, saopšteno je iz Vlade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...