ŠOKANTNA OBJAVA MIRNESA AJANOVIĆA: "Odmah ukinuti policijski sat, sprema se izborna prevara..."

Saopćenjem za javnost oglasili su se iz BOSS-a.

  • Mini market

  • 11. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 0

- Najnovija mjera Kriznog štaba FBiH o ponovnom uvođenju policijskog sata na prostoru cijele Federacije potpuno je nepotrebno maltretiranje građana, a upućuje i na zloupotrebe ovlaštenja u cilju montiranja izbornog procesa koji je u samoj završnici i omogućavanja nesmetane izborne prevare od strane vlasti - upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

- Uvođenje policijskog sata pred održavanje izbora daje osnovanu sumnju u namjeru onemogućavanja glasanja dijaspore koja je namjeravala direktno glasati u BiH, a sada je sigurno da će otkazati dolazak zbog zabrane kretanja, jer vladajućim strankama odgovara izostanak s izbora birača koji nisu interesno vezani za vlast.

Također, uvođenje policijskog sata koji će biti na snazi za vrijeme održavanja izbora i kada članovi biračkih odbora, posmatrači i mnogi drugi angažovani građani moraju biti u pokretu i do ranih jutarnjih sati, ukazuje na pokušaj pravljenja uslova za izbornu krađu od strane vladajućih stranaka, koje će koristiti represiju vlasti da mogu bez svjedoka namještati izborne rezultate.

Zabrana kretanja u periodu od 23 do pet sati mora se odmah ukinuti, jer nema nikakve veze sa mogućim širenjem koronavirusa, jer je apsurdno smatrati da je tada koronavirus najopasniji, a ukoliko je problem okupljanje građana u ugostiteljskim objektima, kako navode, mjera se može sprovesti kroz zabranu rada ugostiteljskim objektima u navedenom periodu.

Bosanska stranka poziva domaće i međunarodne nevladine organizacije koje nadgledaju izborni proces u BiH, kao i predstavnike Međunarodne zajednice u BiH, da zaustave otvoreni pokušaj montiranja izbornog procesa od strane vladajućih stranaka kroz zloupotrebu Kriznog štaba Federacije BiH - navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...