SKANDAL U BUDVI, AMBASADOR SRBIJE SPRIJEČEN DA POLOŽI VIJENAC: Okupljeni poručuju: “Crna Gora neće biti obala srpskog mora”

Građani Crne Gore okupili su se jutros ispred ulaza u Stari grad u Budvi kako bi spriječili ambasadora Srbije Vladimira Božovića da položi vijenac na spomen-ploču “srpskim oslobodiocima”.

  • Regija

  • 11. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 1

Grupa građana s crnogorskim zastavama i obilježjima okupila se jutros ispred ulaza u Stari grad u Budvi kako bi spriječili ambasadora Srbije Vladimira Božovića da položi vijenac na spomen-ploču “srpskim oslobodiocima”.

Za “Vijesti” je nezvanično rečeno da je Vlada Crne Gore jučer uputila protestno pismo Vladi Srbije zbog najavljenog polaganja vijenaca.

Okupljeni pjevaju “Oj, svijetla majska zoro” i uzvikuju “Crna Gora neće biti obala srpskog mora”.

Među okupljenima su i liderka Crnogorske Anđela Ivanović i bivši nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Policijski inspektori su na licu mjesta kako ne bi došlo do incidenta.

Mještanka Darinka Daja Ljubiša zapalila je čak svijeću na šahtu ispred ulaza u Stari grad.

Ljubiša je rekla da, kao što je ploča lažna, to im je mjesto u kanalizaciji. Ona je istaknula da ovo nije politički, već građanski skup i pozvala sve da ostanu okupljeni do 10 sati. Ispred Staroga grada je više desetina građana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...