NOVI SKANDAL U PODGORICI: Srpska trobojka osvanula na ogradi Ambasade Hrvatske, na njoj je pisalo…

Nepoznate osobe razvile su u srijedu kasno navečer zastavu Srbije na ogradi Ambasade Republike Hrvatske u Podgorici, prenijeli su crnogorski mediji u četvrtak.

  • Regija

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 2

Podgorički portal "Analitika" prenosi da je takozvana trobojka na kojoj piše „Tološi“, kako se zove dio Podgorice u kojem se nalazi Ambasada Hrvatske, postavljena poslije 22 sata, kada je na snazi policijski sat u glavnom gradu Crne Gore.

Na fotografiji koju je objavio taj portal, vidi se kako dvije osobe učvršćuju zastavu na ogradu Ambasade, a treća taj čin fotografija.

O događaju je, prema medijima, obaviještena i policija, a za sada nema službenih reakcija na taj incident.

Trobojnica je u Crnoj Gori i simbol protestnih šetnji koje je nakon večernjih molitvi organizirala Srpska pravoslavna crkva tokom cijele godine, protiveći se Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, za koji je tvrdila da je „paravan za oduzimanje crkvene imovine u Crnoj Gori“.

Na energiji tih protesta kreirana je prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, koju je predvodio sadašnji mandatar Zdravko Krivokapić, i ona je s druge dvije opozicione koalicije „Mir je naša nacija“ Alekse Bečića i „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića nakon 30 godina smijenila s vlasti Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića.

Odmah nakon izbora 30. augusta uslijedili su međunacionalni incidenti u Pljevljima, gdje su nekoliko dana ispisivani uvredljivi grafiti na kućama i objektima u tom gradu u kojima žive i rade Bošnjaci.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...