MNOGO HTJELA, MNOGO ZAPOČELA: Karijera Ivanke Trump u rasulu, nakon modnog biznisa, propao i san o političkoj karijeri

Zbog rezultata svoga oca Donalda Trumpa na tek održanim američkim predsjedničkim izborima, Ivanka Trump ostaje bez fotelje savjetnice predsjednika. Zbog političke karijere je sve svoje dosadašnje uspjehe, pa i onaj modni, stavila na čekanje pa se mnogi pitaju kako će sada izgledati Ivankin poslovni plan.

  • Show

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 0

U ranijim razgovorima sa medijima Ivanka Trump, kći Donalda Trumpa, naglašavala je da se uglavnom vidi u javnoj sferi i to vrlo izgledno u politici. Tokom posljednje četiri godine u Bijeloj kući svoga oca Ivanka Trump radila je kao savjetnica predsjednika, a navodno je bila zadužena za edukaciju i ekonomsko osnaživanje žena i njihovih porodica te stvaranje radnih mjesta i ekonomski rast pomoću razvoja radne snage, obuke i poduzetništva. 

alt 

Ivanka se toliko posvetila političkoj karijeri koju je krenula ganjati uz svoga oca, u kojem, očito, vidi veliki uzor, da je svoje dosadašnje poslove potpuno zanemarila.

Bila je fokusirana na vlastitu modnu marku, a 2018. ju je ugasila. U svojoj izjavi tada je napisala kako se želi fokusirati na svoj rad u Washingtonu i da je gašenje njene modne marke ‘jedini pošteni ishod za njen tim i partnere'. Osoblje njene firme tada je obaviješteno da će dobiti otkaz. Zatvaranju modne marke prethodili su raskidi saradnje sa šoping-centrima "Neiman Marcus" i "Nordstrom", a do prekida saradnje došlo je 2017. godine zbog slabe prodaje. Bilo je i poziva da se njezina odjeća bojkotira zbog Trumpovih politika.

Izgleda da Ivanka nije ni trenutka sumnjala u očeve korake u političkom smjeru niti je smatrala da će na ovim izborima ipak izgubiti od protukandidata Joea Bidena. Mnogi već postavljaju pitanje šta će sada raditi poznata plavuša, a pogotovo imajući na umu informaciju da je u politiku Donalda Trumpa bio uključen i njezin suprug Jared Kushner.

alt

Jedna od opcija joj je vratiti se u "Trump Organization", koji se, između ostalog, bavi nekretninama, ali nije previše izgledno da će to odabrati, jer je firma pod istragom zbog optužbi o dugotrajnom i opsežnom kriminalnom ponašanju.

Osim toga, Trumpovoj miljenici nude se brojni televizijski angažmani, za koje još nije dala jasan odgovor. Između ostalog, producenti emisije "Ples sa zvijezdama" ponudili su joj vrlo unosan ugovor, a upućeni tvrde da su televizijske kuće najviše zainteresirane upravo za nju od cijele bogataške porodice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...