DIREKTORICA IZETBEGOVIĆ PONOVO APELIRA: Nastavi li se pritisak na Podhrastove, trebat će nam dodatni...

"Svi pacijenti koji se nalaze u Klinici Podhrastovi, snabdjeveni su dovoljnom količinom kiseonika iz centralnog izvora", saopćio je KCUS.

  • Vijesti

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 0

– Ukoliko se bude povećavao pritisak prema Klinici Podhrastovi u smislu povećanog broja pacijenata sa potrebom za kiseoničkom podrškom, problem sa snabdijevanjem kiseonika će morati biti rješavan ozbiljnim projektom, koji će iziskivati puno vremena, nažalost – navode iz KCUS-a.

To bi, dodaju, podrazumijevalo ishođenje dozvola i lokacije za izgradnju dodatnog kiseoničkog silosa u Podhrastovima, prenosi Crna-hronika.info.

– KCUS već dugo upozorava na potrebu dodatnih izolatorija, jer je izolatorij formiran na Građevinskom fakultetu za 250-260 bolesnika, naredbom premijera Vlade KS Marija Nenadića, zatvoren 18. maja 2020. godine, a nikakvo alternativno rješenje nije ponuđeno te je teret zbrinjavanja svih Covid-19 bolesnika mjesecima samo na KCUS-u – navodi se u saopćenju koje potpisuju generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, mr. sci. dr. Amela Mulalić-Katica i koordinatorica izolatorija Podhrastovi, prim. dr. Nermina Bajramović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...