NEVIĐENI SKANDAL TRESE CRNU GORU: Pljušte reakcije nakon izjave buduće ministrice u Krivokapićevoj Vladi....

Miodrag Miko Živković, nekadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Liberalnog saveza oštro je na svom Facebook profilu osudio pismo grupe profesora Univerziteta Crne Gore koji su dali podršku Vesni Bratić kandidatici za ministricu u četiri resora vlade koju treba da formira Zdravko Krivokapić.

  • Regija

  • 15. Nov. 2020  

  • 1

Bratić je u žižu javnosti došla nakon serijala skandaloznih objava na Facebooku u kojima je za sebe govorila da je četnik, najavila da treba Mauzolej na Lovćenu spustiti malo niže i postaviti na njegovo mjesto Aleksandrovu kapelu, pogrešno ocjenjivala da su se stare Crnogorke udavale ,,u crnini zbog žalosti za Kosovom“... 

Živković smatra da pružati podršku takvim stavovima ,,prevazilazi granice zdravog razuma“.

Živkovićev post na Facebooku prenosimo u cijelosti:

,,Danas smo imali priliku da pročitamo pismo podrške budućoj ministarki četiri resora u vladi CG, Vesni Bratić od strane njenih kolega iz akademskih krugova sa crnogorskih univerziteta.

Dešavaju se očekivani procesi i veoma je dobro da se dešavaju. Najbolje se vidi kada se zamućena voda razbistri, a to nam se upravo dešava.

Davati podršku javno iznesenim stavovima Vesne Bratić koja za sebe tvrdi da je četnik, Srpski nacionalista, nazivajući uglednog publicistu ustašom, a Crnogorce izmišljenim narodom i mnogot toga još, prevazilazi granice zdravog razuma svih potpisnika.

Više je nego očigledno da su kao i u vrijeme litija, ovo potpisi upućeni Srpskoj okupatorskoj crkvi, koja sasvim sigurno stoji iza organizacije ovakve podrške. Ne treba biti naivan pa vjerovati u spontanost i slučajnost ovoga što nam se dešava.

Slobodan sam uz sve očekivane rizike i reakcije potpisnika konstatovati, da je ova akcija podrške najbrutalnije gaženje pojma i statusa intelektualca u jednom društvu. Nema tog normalnog intelektualca koji bi potpisom stao iza tako brutalnih, nacionalističkih i šovinističkih ispada navedene profesorice koja je zajedno sa svima koji je podržavaju zastiđe našeg obrazovnog sistema i svih univerziteta sa kojih stižu potpisi podrške.

Sve je ovo tužna i sumorna slika naše ukupne izopačenosti u kojoj malo što funkcioniše osim okupatorska, klero-fašistička crkva koja čvrsto stoji iza svojih novostvorenih besprizornih bogohulnika.

Ovakvima od mene samo jedna poruka:

Neka je vječna antifašistička, građanska, multivjerska i multikonfesionalna Crna Gora, a ovi koji joj ovako prkose moraju završiti na smetlištu istorije.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...