KORONA BUKTI U SUSJEDSTVU: Rekordan broj smrtnih slučajeva u Hrvatskoj i Sloveniji...

Od 25. februara, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 84.209 zaraženih, od kojih je 1.049 preminulo.

  • Regija

  • 15. Nov. 2020  

  • 0

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2.365 novih slučajeva zaraze korona virusom, a umrle su 43 osobe, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite, prenijela je Hina.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 16.929.

Među njima je 1.710 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga su na respiratoru 194 pacijenta. 

Od 25. februara, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 84.209 zaraženih, od kojih je 1.049 preminulo.

Slovenija: Novih 920 zaraženih

U Sloveniji je u posljednja 24 sata sa 3.563 testova potvrđeno 920 novih zaraza korona virusom, a još je 32 ljudi umrlo, objavila je u nedjelju slovenska vlada.

Broj novooboljelih manji je u odnosu na prethodni dan kad je zabilježena 1.731 infekcija, ali uz dvostruko manji obim testiranja, uobičajen za dane vikenda, pa je udio pozitivnih testova skoro isti - 25,82 posto.

Sa novozaraženim iz zadnja 24 sata broj ukupno potvrđenih infekcija od početka epidemije povećao se na 55.042.

Stanje u bolnicama je međutim i dalje kritično, a vjeruje se da će se broj hospitaliziranih početi smanjivati kroz otprilike dvije sedmice, kad počnu djelovati najnovije restrikcije koje je u četvrtak propisala vlada.

Zbog novih restriktivnih mjera u Sloveniji parovi se do smirivanja epidemije ne mogu vjenčati, osim u "hitnim i nužnim" slučajevima, a ministar u vladi Janeza Janšu kao opravdani razlog razlog za hitno vjenčanje naveo je trudnoću mlade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...