NOVI PODVIG U REALIZACIJI SLAVNOG MILIJARDERA: Muskov SpaceX lansirao astronaute na ISS u prvoj operativnoj misiji (VIDEO)

NASA-ini astronauti Mike Hopkins, Victor Glover i Shannon Walker te član japanske agencije JAXA Soichi Noguchi poletjeli su iz Svemirske baze "Kennedy" na Floridi raketom Falcon 9 SpaceX-a prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.

  • HiTec

  • 17. Nov. 2020  17. Nov. 2020

  • 0

Ovo je drugo lansiranje astronauta s američkog tla i američkom privatno izrađenom raketom ove godine, no prva "prava" misija. Ova današnja smatra se prvom operativnom, kakvih će više uslijediti u narednim godinama.

Astronauti koji sada stignu na ISS postat će dijelom njegove 64. ekspedicije i nastavit će svoj rad u orbiti u 65. ekspediciji u kojoj će im se u aprilu pridružiti trojica ruskih kolega. Hopkins, Glover, Walker i Noguchi trebali bi se na Zemlju vratiti u junu sljedeće godine, nakon 210 dana u orbiti. Svi osim pilota misije Glovera već su ranije boravili u svemiru.

Prije nego što se oni vrate, SpaceX bi na ISS trebao poslati još jednu posadu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...