CRNE BROJKE IZ KLINIČKOG CENTRA: Testirano 475 uzoraka, trocifren broj zaraženih u Sarajevu, 22 pacijenta…

U toku noći u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obavljeno je testiranje 475 uzoraka.

  • Vijesti

  • 17. Nov. 2020  17. Nov. 2020

  • 0

Za „Faktor“ je iz KCUS-a potvrđeno da je u Kantonu Sarajevu zabilježen trocifren broj novozaraženih, čak 170. U Kaknju je potvrđeno pet novih slučajeva, u Visokom i Fojnici po četiri, u Travniku tri, te u Varešu, Prači i Maglaju po jedan.

U izolatoriju Podhrastovi na bolničkom liječenju nalazi se 90 bolesnika, 22 su smještena u intenzivnu njegu.

Zaključno s današnjim danom, 478 uposlenika KCUS-a nalazi se na bolovanju, od toga 264 zbog koronavirusa, 187 pozitivnih i 77 u izolaciji.

U klinikama KCUS-a na liječenju se nalaze 223 bolesnika pozitivna na Covid-19 te 73 sa slikom bolesti koji čekaju potvrdu PCR testiranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...