DRAMA NA BLISKOM ISTOKU: Izraelska vojska gađala iranske i sirijske ciljeve, ima mrtvih...

Izraelska vojska saopćila je da je gađala iranske i sirijske ciljeve u Siriji kao odgovor na postavljeni eksploziv duž linije Alfa na sjeveru, dok je sirijska agencija Sana javila da su trojica vojnika ubijena u napadima Izraela.

  • Svijet

  • 18. Nov. 2020  18. Nov. 2020

  • 0

"Iran i Sirija su postavili improvizirane eksplozivne naprave u blizini linije Alfa da bi udarili na izraelske vojnike. Mi smo upravo gađali ciljeve iranskih snaga Quds i sirijske vojske u Siriji", navela je izraelska vojska na Twitteru, prenosi Beta.

Kako se navodi, u napadu su pogođene sirijske raketne baterije zemlja-zrak.

Ubijeni vojnici

Pozivajući se na vojne izvore, agencija Sana javila je da je neprijatelj izveo napad "na južnu oblast".

"U napadu su ubijena trojica vojnika, jedan vojnik je ranjen i pričinjena je materijalna šteta", navela je Sana.

Izrael je od početka građanskog rata 2011. u Siriji izveo stotine zračnih i raketnih udara na tu zemlju, ciljajući iranske i libanske snage Hezbollaha na sirijskoj teritoriji, kao i vladine snage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...