OGLASILA SE ANGELA MERKEL: U Njemačkoj je od korone u jednom danu preminulo…

Od početka epidemije, u Njemačkoj je koronavirusom zaraženo 833.307 ljudi.

  • Svijet

  • 18. Nov. 2020  18. Nov. 2020

  • 0

Od početka epidemije, u Njemačkoj je koronavirusom zaraženo 833.307 ljudi.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Njemačkoj danas je povećan za 17.561, saopćio je Institut “Robert Koch”.

Broj preminulih od Covida-19 od jučer je porastao za 305, na ukupno 13.119, navodi se u zvaničnim podacima.

Od početka epidemije, u Njemačkoj je koronavirusom zaraženo 833.307 ljudi.

Njemački državni i regionalni lideri postigli su nedavno saglasnost da do 25. novembra odgode donošenje odluke o dodatnim mjerama za sprečavanje širenja virusa.

Njemačka kancelarka Angela Merkel istaknula je da većina regionalnih lidera ne želi da se pooštravaju mjere prije sljedeće sedmice.

– Mogla sam danas uvesti dodatna ograničenja, ali za to nije bilo većine – kazala je Merkel.

Njemački savezni i državni čelnici dogovorili su se da će do 25. novembra odgoditi odluku o daljnjim mjerama zaključavanja radi usporavanja drugog vala infekcija koronavirusom, rekla je u ponedjeljak kancelarka Angela Merkel.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...