SRBIJA SE PRIPREMA ZA NAJGORU VIJEST: Zdravstveno stanje poglavara Srpske pravoslavne crkve je...

Stalni konzilij ljekara, uz prisustvo ljekara, prati opće i kliničko stanje patrijarha.

  • Regija

  • 19. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 4

Danas je došlo do pogoršanja opšteg stanja patrijarha Irineja kao posljedica Covida-19, saopćio je SPC.

Stalni konzilij ljekara, uz prisustvo ljekara, prati opće i kliničko stanje patrijarha. O zdravstvenom stanju patrijarha, javnost će biti i dalje izvještavana, navodi se u saopćenju, koje potpisuje konzilij ljekara.

Podsjetimo, poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) hospitaliziran je 5. novembra u Vojnomedicinskom centru Karaburma nakon što je poslije redovnog testiranja potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Iz SPC-a jučer je saopćeno da je patrijarh bolje, kao i da bi nakon drugog testiranja mogao da bude otpušten iz bolnice, ali je danas došlo do pogoršanja stanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...