GEST VRIJEDAN SVAKE HVALE: Ova općina novac za novogodišnje ukrase donira u humanitarne svrhe

Na Amirov i Salihov račun uplatit će po 5.000 KM.

  • Društvo

  • 19. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 0

Općina Bosanska Krupa ove će godine novac u budžetu planiran za kupovinu novogodišnjeg ukrasa, usmjeriti u humanitarne svrhe, za pomoć u liječenju svojih teško oboljelih građana Amira Badnjevića i Saliha Šarića.

Obojica imaju ozbiljne i kompleksne zdravstvene probleme, zbog čega liječenje moraju nastaviti izvan granica naše zemlje, a to iziskuje velika finansijska sredstva. Zbog toga su pokrenute humanitarne akcije prikupljanja kojima se ovoga puta, odlukom načelnika Armina Halitovića, priključuje i Općina Bosanska Krupa.

Na Amirov i Salihov račun uplatit će po 5.000 KM.

- Mislim da će puno ljepši ukras našeg grada biti radost i osmijeh Amira i Saliha i njihovih porodica i prijatelja kada dobiju bitku za život. Nadam se da će se to desiti uskoro, uz pomoć mnogo dobrih ljudi, prvenstveno naših Krupljana iz svih dijelova svijeta – kaže načelnik Halitović.

Tridesettrogodišnjem Amiru Badnjeviću, inače studentu medicine, dijagnosticiran je karcinom, a četrdesetpetogodišnjem Salihu Šariću aneurizma i disekcija aorte. Godinama se bore s opakim bolestima. Da bi preživjeli, moraju u inozemstvo na liječenje, a za to neophodna sredstva još nisu prikupljena pa svi oni koji žele, novac i dalje mogu donirati uplatom na račune koji su dostupni u javnosti, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...