BLIJEDO JE GLEDAO U TARIKA: Takmičar u „Milijunašu“ odustao na jednostavnom pitanju, da je imao hrabrosti, osvojio bi ogroman novac

Prvi najbrži prst sinoćnje epizode kviza "Tko želi biti milijunaš?" bio je Borko Barić (43), diplomirani inženjer matematike.

  • Show

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 0

Do 1.000 kuna lako je došao, a šesto pitanje glasilo je: "Ko se ekranom ne prešetava gologuz?" Ponuđeni odgovori bili su Paško Patak, Winnie the Pooh, Miki Maus i Simba. Borko se prisjetio crtića pa odgovorio - Miki Maus. 

Zapeo je na pitanju za 4.000 kuna: "Koja oznaka stoji ispred broja 965 kod Zaporošca i 1102 kod Tavrije?" Borko je uzdahnuo kada mu je voditelj Tarik Filipović pročitao pitanje, na koje su ponuđeni odgovori bili MIA, PSY, SIA I ZAZ. Borko je odlučio da je to pitanje za znalce. Ivan mu je rekao kako mu 'zvoni' da je tačan odgovor ZAZ te je bio u pravu. 

 alt

Foto: HRT

Iduće pitanje bilo je: "Kojoj baltičkoj državi glavni grad nije na moru?", a ponuđeni odgovori bili su Švedskoj, Litvaniji, Finskoj ili Estoniji. Borko je znao da je riječ o Litvaniji.

"Koji se fiziološki proces naziva i mastikacija?", bilo je sljedeće pitanje, a Borko je tačno odgovorio da je to naziv za žvakanje. Deseto pitanje glasilo je: "Ko je '69. napisao 'Modru rijeku' koju Arsen Dedić uglazbljuje '73., a 'Indexi' '78.?" Ponuđeni odgovori bili su Dobriša Cesarić, Nikola Šop, Josip Pupačić te Mak Dizdar. Borko je za ovo pitanje odlučio zvati prijatelja, kazališnog reditelja Marija Kovača, koju mu je dao tačan odgovor - Mak Dizdar.

alt

Foto: HRT

Iduće pitanje bilo je: "Na kojem se mjestu na tablici uspješnosti na nogometnim SP-ima nalazi Hrvatska?" Brojanjem država koje su osvojile zlatnu medalju ili barem bile na prva tri mjesta, Borko je došao do tačnog odgovora - na 13. mjestu i tako je zaradio 64.000 kuna. 

Pitanje za 125.000 kuna glasilo je: "Koji alkaloid nije 'zarobljen' u mliječnom soku zarezanih, nedozrelih gljivica bijelog maka?", a dani odgovori bili su atropin, kodein, morfin i papaverin. Borko je tu riskirao, iako nije bio sto posto siguran, ali je tačno odgovorio da je riječ o atropinu. 

alt

Foto: HRT

'Koji naslov potpisuje Agatha Christie?' bilo je 13. pitanje za 250.000 kuna. Ponuđeni odgovori bili su: F ili E, N ili M, R ili P te V ili U. Nakon iskorištenog posljednjeg džokera pola-pola, Borko nije želio nagađati pa je odustao, ali ga je vuklo na tačan odgovor - N ili M. 

alt

Foto: HRT

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...