VRTOGLAVE CIFRE: Ko ne bude žalio smrt patrijarha Irineja, BIT ĆE SUROVO KAŽNJEN

Zbog smrti patrijarha Irineja, srbijanska Vlada proglasit će trodnevnu žalost - danas, sutra i prekosutra, a patrijarh će biti sahranjen u nedjelju.

  • Regija

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 7

Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja (uz odgovarajuće osvjetljenje noću), minutom šutnje, kao i informiranjem u medijima.

Za nepoštivanje odluka o danima žalosti, kako piše Mondo.rs, predviđene su kazne.

"Kazne koje se provode prilikom nepoštovanja ovih mjera, mogu dostići cifru od 50.000 dinara (830 KM) do 200.000 dinara (3.323 KM) i to ako pravna osoba na dan žalosti ne istakne zastavu Republike Srbije na pola jarbola, odnosno na pola koplja, uz odgovarajuće osvjetljenje noću", piše "Mondo".

Ista kazna čeka i onu pravnu osobu koja ne omogući zaposlenicima minutu šutnje.

Mediji koji ne budu izvještavali o danu žalosti i skupovima, mogu, također, biti kažnjeni.

Kazna za prekršaj čeka i vlasnike kafića koji za vrijeme dana žalosti budu puštali zabavnu muziku.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...