OVO JE "ZMAJ" LAPTOP: Rad na nekoliko uređaja paralelno nikad nije bio jednostavniji

Tekst objavljen na hrvatskom Tportalu, prenosimo u cijelosti.

  • HiTec

  • 21. Nov. 2020  21. Nov. 2020

  • 0

Pri obavljanju radnih zadataka danas se često moramo prebacivati s jednog uređaja na drugi. Istovremeno je granica između poslovnog i privatnog života sve tanja te sve više raste potreba za prijenosnim uređajima kojima se mogu obavljati i poslovni zadaci. Većina se ljudi ipak ponajprije uzda u svoje telefone, a s obzirom na to da njihova primarna namjena nije izvršavanje baš svih vrsta radnih zadataka, ukazala se potreba za mogućnošću suradnje telefona i prijenosnih računala.

Zamislite da imate računalo na čijem se zaslonu može prikazati zaslon telefona i da možete jednostavno prebacivati datoteke s jednog uređaja na drugi. Ili na primjer da se mobilnim aplikacijama koristite preko laptopa i tako lakše tipkate tekst. Zar to ne zvuči sjajno?

Upravo tako se može opisati Huawei MateBook X Pro 2020. Koristeći revolucionarne prednosti distribuirane tehnologije koju je razvio Huawei, ovo prijenosno računalo iz temelja ruši sve barijere između Windows i Android sustava, kombinirajući oba kako bi se ostvarila suradnja između dvaju uređaja, a kao rezultat dolazi Multi-screen Collaboration, neometana suradnja putem Huawei Share tehnologije.

Dva u jednom

Što vam Multi-screen Collaboration može ponuditi? Četiri razine suradnje između uređaja: bežična projekcija, obrada datoteka, suradnja više uređaja istovremeno i međusobna komunikacija.

Ove mogućnosti temelj su potpuno novog radnog okruženja.

Uzmimo bežičnu projekciju za primjer. Možete projicirati zaslon telefona na zaslon računala te upravljati telefonom preko računala, odnosno koristiti oba uređaja putem samo jednog zaslona.

Prijenos datoteka bez kablova i mreže

Zatim imamo mogućnost prijenosa datoteka i to tako da se datoteka s telefonskog zaslona projiciranog na zaslonu računala jednostavno povuče na zaslon računala. Slobodno se pozdravite s kablovima koje ste morali vući svugdje sa sobom ili s aplikacijama trećih strana bez kojih niste mogli prebacivati datoteke. Štoviše, datoteke možete prebacivati u grupama što dodatno pojednostavljuje cijeli postupak i poboljšava kvalitetu vašeg rada.

Ovo vrijedi za slike, videozapise i dokumente; jedan dodir i sve datoteke su prebačene i spremne za uređivanje preko računala. Treba spomenuti i to da Huawei MateBook X Pro 2020 dolazi s nadogradnjom koja podržava Multi-screen Collaboration i dopušta vam otvaranje datoteka spremljenih na telefonu preko računalnih aplikacija, odnosno izravno i bez potrebe za drag and drop postupkom.

Nakon što ste dovršili uređivanje, datoteke možete spremiti natrag na telefon na istu lokaciju gdje su bile i ranije. S Huaweijem MateBook X Pro 2020 svakako ste u prednosti.

Hands-free video poziv

Nadogradnja suradnje više uređaja donosi također i mogućnost da koristite računalo kao telefon. Drugim riječima, sada možete izravno odgovoriti na telefonski poziv putem računala. Multi-screen Collaboration podržava korištenje cjelokupne opreme vašeg računala uključujući kameru, mikrofon i zvučnike pri odgovaranju na telefonske ili video pozive. Štoviše, možete izravno upravljati pozivima putem zaslona osjetljivog na dodir bez potrebe da prislanjate telefon na uho što čini cijeli postupak super jednostavnim i praktičnim.

Ali zbog velikog broja ovako cool mogućnosti, vjerojatno nije tako jednostavno uspostaviti vezu između uređaja? Zapravo, s MateBook X Pro 2020 i taj je postupak dodatno olakšan. Sve što je potrebno je prisloniti NFC područje telefona na NFC oznaku na računalu i uređaji će se povezati te započeti svoju suradnju.

Huawei MateBook X Pro 2020 prava je riznica inovativnih mogućnosti čija je svrha pružiti sve prednosti all-scenario iskustva i tako značajno poboljšati vaš radni učinak. To je svakako nešto što ne želite propustiti. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...