DODIK KOD HADŽIFEJZOVIĆA: "Nisam ruski čovjek. Nikada od mene nećete čuti da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, BIO SAM IZMANIPULISAN kad sam to izjavio" (VIDEO)

U jednom dijelu rauzgovora Dodik je ponovio poznatu "mantru" o tome kako je 150.000 Srba otjerano iz Sarajeva.

  • Politika

  • 21. Nov. 2020  21. Nov. 2020

  • 13

Amerikanci neće ovdje ništa uraditi, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući tvrdnje kako novi američki predsjednik Joseph Biden namjerava od BiH napraviti "uspješnu priču".

- Ako pokušaju nešto ovdje mijenjati, gurnuće BiH u spiralu raspada, kazao je Dodik, gostujući na Face TV.

Govoreći o radu visokog predstavnika Valentina Inzka, kazao je kako on radi ono što mu se kaže kako bi sačuvao neki svoj sitan ćar.

- Iznko je glup, izjavio je Dodik, govoreći o ultimatumu kojeg mu je postavio visoki predstavnik u vezi sa skidanjem table sa imenom Radovana Karadžića sa Studentskog centra.

Komentarišući svoje ranije izjave, u kojima je tvrdio kako je Karadžić razni zločinac, a da je u Srebrenici počinjen genocid, Dodik je izjavio kako je bio izmanipulisan i kako je griješio u to vrijeme.

- Tada sam vjerovao u pravosuđe, ali sada vidim da je to manipulacija. Nikada od mene nećete čuti od mene da su Srbi počinili genocid, kazao je Dodik.

U jednom dijelu rauzgovora Dodik je ponovio poznatu "mantru" o tome kako je 150.000 Srba otjerano iz Sarajeva, dodao je i kako su oni ostavili 50.000 stambenih i poslovnih jedinica, vrijednih 50 milijardi KM. Međutim, suočen sa činjenicom da je u Sarajevu moguće da osoba srpske nacionalnosti obavlja visokre političke dužnosti, a da je to u banjoj Luci nemoguće, samo je kazao:

- Nemamo dovoljno zrelog političkog kandidata, kojeg bi mogli predložiti.

Također je, u svom arogantnom stilu, govoreći o tome zašto Bošnjake uporno naziva muslimanima, kazao kako Bošnjaka nije ni bilo kada se on školovao i da mu je termin muslimani ostao iz tog perioda.

Jedna od tema intervjua je bio i "mali Schengen", a Dodik je kazao kako je to u principu dobra ideja koja će omogućiti lakšu ekonomsku saradnju među zemljama regiona. Ukoliko se ovakva ideja izvitoperi u političkom smislu, ona može biti opasna, kazao je Dodik.

- Zahvaljujući "malom Schengenu" moguće je da firme iz cijelog regiona ravnopravno učestvuju na tenderima na cijelom ovom prostoru, što će biti veoma važno u narednom periodu, jer EU namjerava u region da uloži devet milijardi eura, dodao je Dodik.

Istakao je i kako nije ruski čovjek, te da nema problema da razgovara ni sa Rusijom, ni sa EU, ni sa SAD-om, ali da svakome otvoreno kaže ono što misli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...